Project

Zambia ligt in zuidelijk Afrika en grenst aan Congo-Kinshasa, Tanzania, Malawi, Mozambique, Zimbabwe, Botswana, Namibië en Angola. Het land is 20 keer groter dan Nederland. De hoofdstad is Lusaka en 2,5/3 uur ten noorden daarvan ligt Kabwe. Hier was nog niet zo lang geleden de grootste mijn van Zambia, vol met zink en lood. Nu is de mijn gesloten maar zijn er veel problemen met betrekking tot alcohol en armoede.
Hier gaan we op zoek naar een stuk land waar een apart gedeelte op komt voor een moeder- en kindhuis. Dit gedeelte zal volledig ommuurd worden, zodat deze plek een veilige thuishaven biedt voor hen.

Het moeder-en kindhuis krijgt een niet mechanische airconditioning, een dak met zonnepanelen zodat het gebouw onafhankelijk van het elektriciteitsnet; dakwater willen we opvangen en gebruiken voor het sanitair en schoonmaak werkzaamheden.
Het moeder-en kindhuis bestaat uit een centrale unit met elf kamers met ruimte voor maximaal zes bedden, een toilet en een douche. In de centrale ruimte bevind zich de gezamenlijke keuken.


Voorwaarde voor de bouw, het onderhoud en de exploitatie, is dat het door lokale mensen moet kunnen worden uitgevoerd met lokale materialen. Dit zorgt voor inbedding in de lokale gemeenschap. Het moeder-en kindhuis is (energie en qua water) zelfvoorzienend. Een moestuin zal te zijner tijd gerealiseerd worden, zodat het uiteindelijk met aquacultuur geheel zelfvoorzienend wordt.
Met aquacultuur zorgen we de gezinnen elke dag gratis een maaltijd kunnen aanbieden. Hier gaat Hendrik zich op richten door middel van aquaponics. Hierbij wordt er weer volledig gekeken hoe God alles heeft gecreëerd en hoe we de uitwerpselen van de vissen kunnen hergebruiken.

Onze doelstelling is: Een duurzame bijdrage leveren aan de ontwikkeling van moeders met kinderen, zodat zij zelfstandig terug de maatschappij in kunnen.

We gaan ons richten op de vaak jonge moeders. Ze krijgen de kans om een cursus te volgen zoals een naaicursus, weven, fietsen maken, toerisme of aquacultuur. Toerisme wordt geleerd aan de hand van de gastenverblijven waar de vrijwilligers en of andere gasten in kunnen verblijven.
We willen ons niet alleen richten op het lichamelijke maar oog te hebben voor de geestelijke behoeften van de mensen. Hierbij willen we hun harten vullen met het woord van God. "Want zij geven leven aan wie hen vinden en zijn een medicijn voor het hele lichaam." Spr. 4.22